JOS ET TUNNE SUKUASI
ET TUNNE ITSEÄSI

 

Åsenbryggin sukuseura juhli 40-vuotistaivaltaan

Åsenbryggin suku vietti 8.-9.7.2017 sukuseuran 40-vuotisjuhlaa ja sukumuseon 30-vuotisjuhlaa Savossa. Suvun juuret ovat syvällä Ylä-Savon mullassa. Åsenbryggin suvun pääosa asuu edelleen Suomessa, mutta versot ovat levittäytyneet lukuisiin maihin ympäri maapallon.

Aluksi sukulaiset kokoontuivat suvun kunniapaadelle Iisalmen Kustaa Adolfin kirkon hautausmaalle kunnioittamaan suvun poisnukkuneita. Hautausmaalle on siunattu suvun esi-isä Nicolaus (Niklas) Åsenbrygg ja äitinsä Gunilla Zelda sekä kymmenittäin suvun henkilöitä. Seuran puheenjohtajisto laski kukkalaitteen ja lopuksi veisattiin yhdessä virsi ”Soi kunniaksi Luojan”.

Runsas juhlaväki kokoontui juhlaan Iisalmen Nuorisotalolle. Sääntömääräisen sukukokouksen ja maittavan päivällisen jälkeen ohjelmassa oli sukuseuran isännänviirin julkistus. Se kannettiin paraatipaikalle juhlallisin menoin Finlandia-hymnin ja Suomen lipun ja kera. Sukuviirit ja kunniakirjat ojennettiin arvostetuille saajilleen. Illan ohjelmassa oli niin laulua, soittoa, tanssia kuin tarinoita ja muisteloita sukuseuran eri vuosikymmeniltä. 

Sukujuhlassa julkistettiin Nicolauksen (Niklas) isän ja äidin todennäköinen synnyinmaa - Hollanti. Hollannin arkistosta löytynyt Niclaes van Ossenberch (synt. 11.4.1656, Arnhem, Hollanti) voisi olla Gunilda Zelda de Vriesin (synt. n. 1636, Groningen, Hollanti) puoliso ja Ylä-Savoon tulleen Niklaksen isä. Sukututkimusta on tehty useat kymmenet vuodet.
Åsenbryggin sukujuhla ja museon 30-vuotisjuhla kokosivat yhteen kymmenittäin sukulaisia. Nuorin osallistuja oli kahden kuukauden ikäinen ja vanhimmat yli 90 vuotta.

Laajemmin tietoa ja valokuvia kokouksesta ja juhlasta on julkaistu jäsenalueella.

Tulosta