No module Published on Offcanvas position

Kiitos sukukokoukseen 10.7.2021 osallistuneille! Lue kokoustapahtumasta tästä

Eva Ryynäsen Kukkopuu-taideteoksen osa sukumuseolla

Vieremän koulukeskuksen pihalla komeili 34 vuoden ajan Eva Ryynäsen Kukkopuu-teos. Puu on luonnotuote ja taideteos ei entisissä mitoissaan voinut turvallisuussyistä enää ilahdutaa koululaisia. Vieremän kunnanhallitus päätti 2011, että teos puretaan ja sen eri osia sijoitetaan kuntakeskuksen lisäksi myös muille kunnan kouluille lasten ja henkilökunnan taidenautinnoksi. Kukkopuu -taideteoksen yhtenäinen latvaosa kukkoineen on sijoitettu sisätiloihin koulukeskukselle.

Jussi Honkajärven aloitteesta Vieremän kunta neuvotteli Åsenbryggin sukuseuran kanssa. Iloksemme saimme kaksi osaa taideteoksesta sukuseurallemme. Ne on sijoitettuna luonnollisesti sukumuseolle. Evan tyypillinen kädenjälki on hyvin tunnistettavissa taideteoksen osistakin. Vieremän kunnan järjestämässä tilaisuddessa lahjoitusta oli vastaanottamassa sukuseuran puolesta kunniapuheenjohtaja Matti Jaakkola, Olli Honkajärvi, Sinikka Salo ja Harri Salo.

Kukkopuu museolla

Kirjaudu

HUOM! Kirjasta on nyt "korona-tarjous". Kirjan saa kotiin postitettuna hintaan 14,90€. Tartu tilaisuuteen, sillä tarjous ei enää tästä parane. Lue lisää tästä
Etsi sivustolta
Sukuseuran Facebook-sivuille

Facebook

 

Suomen Sukututkimusseuran sivuille

Suomen Sukututkimusseura

Suku Forumin sivuille

Suku Forum