JOS ET TUNNE SUKUASI
ET TUNNE ITSEÄSI

 

Serkkutapaaminen Parvisella 28.8.2011

Aurinkoinen ja lämmin kesäsunnuntai – vanha ja parhaat vuotensa nähnyt mummon/isotädin kotitalo – kahvia/teetä ja hyvää tarjottavaa – mukana joukko iso- ja pikkuserkkuja – ja aika palaa kuin siivillä yli viidenkymmenen vuoden taakse nuoruuteen ja lapsuuteen. 


Parvisen tila oli Lyyti ja Juho Lehtosaaren (Taulu 70-14, Åsenbryggin sukuhistoria, 2005) koti, joka sijaitsee aivan 4-tien varressa heti Temmeksen jälkeen Liminkakylässä etelään päin mentäessä. Talo on nykyisin asumaton ja sitä on pidetty vain kesäpaikkana siitä lähtien kun vanhapoika Pekka Lehtosaari avioitui ja muutti asumaan Ouluun eli vuonna 1964. Lyytin ja Juhon kaikki lapset ovat jo kuolleet, joten menneitä muistelemassa oli vain heidän lastenlapsiaan. 

Lyyti-mummolla oli kolme sisarta (Taulu 14-8), jotka kaikki myös muuttivat nuorena Pulkkilasta Oulun seudulle. Maria Sofia ja Anna Susanna tulivat Oulunsaloon sekä Reeta Alina Temmekselle. Iloksemme serkkutapaamiseen oli päässyt mukaan Maria Sofian lapsenlapsi ja Anna Susanna tytär ja lastenlapsia. 

Kuinka mukavaa oli tavata ja olla yhdessä pitkästä aikaa. Paikalla oli myös serkkuja, joika eivät koskaan aikaisemmin olleet nähneet toisiaan. Åsenbryggin sukuhistoria -kirjaa luettin serkkutapaamisessa ahkerasti. 

Lämmin kiitos kaikille serkuille mukanaolosta! 

Riitta Kurkela
(P.S. Isäni, Hannes Lehtosaari, olisi täyttänyt 90 vuotta 11.8.2011)

sukulaisia koollaPaula Irma Reino Maila ja KaarinaErkki Riitta ja Anja

Tulosta